Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-04-28@01:34:14 GMT

متروی تهران، کتابخانه‌ای به وسعت يک شهر

تاریخ انتشار: ۲۳ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۵۷۲۱۵۰

هر مسافر در متروي تهران به طور متوسط 35 دقيقه در قطار براي رسيدن به مقصد خود حضور دارد، زماني كه مي توان از آن براي خواندن كتاب استفاده كرد.

به گزارش روابط عمومی مترو تهران؛ وقتي در ایران صحبت از سرانه مطالعه روزانه می‌شود آمارهای متعدد و متناقضي مطرح می‌گردد كه از ۲ دقیقه تا ۷۶ دقیقه متغیر است. البته آمار 12 تا 18 دقیقه دارای بیشترین فراوانی در میان آمارهای مطرح شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر به اين آمار 18 دقیقه‌ای استناد كنيم، بايد گفتكه حال مطالعه در كشورمان خوش نيست و در مقايسه با هندی‌ها كه 112 دقيقه، روسیه‌ای ها كه 61 دقیقه و ژاپنی‌ها كه ۹۰ دقیقه از وقت خود را در شبانه‌روز به مطالعه کتاب اختصاص می‌دهند، سرانه مطالعه ما كم است.

هرچند ما ایرانی‌ها طبق آمارهای جهانی به شاخص‌های استقبال از مطالعه نزدیک نیستیم ولی در استفاده از شبکه‌های اجتماعی رتبه بالایی را در سطح جهان به خودمان اختصاص داده‌ایم. شايد دليل اين ماجرا هم راحتي دسترسي به گوشی‌های همراه هوشمند در هر وقت و هر مكاني باشد. مثلاًوقتی‌که ما در مترو نشسته‌ایم، سريع گوشي همراه خود را از جيبمان در می‌آوریم و گشتي در شبکه‌های اجتماعي می‌زنیم تا زمان فراغت خودمان را پرکنیم.

بر اساس آمار شركت بهره برداري متروي تهران و حومه؛ هر مسافر به طور متوسط 35 دقيقه در قطارهاي اين شركت حضور دارد كه اگر اين زمان را در آمار ميليوني مسافران مترو ضرب كنيم زمان بسيار ارزشمندي به دست می‌آید.

آيا شما هم مسافر روزانه مترو هستيد؟ از زمان حضور خود در قطارهاي مترو چگونه استفاده می‌کنید؟ آيا تابحال به كتابخواني در مترو فكر كرده ايد؟ حالا كه كتابهاي الكترونيك در دسترس هستند آيا تابحال با همين گوشي هاي هوشمند، يك كتاب الكترونيكي را در زمان سفرهاي درون شهري خود خوانده ايد؟

** كتابخواني در متروي ساير كشورهاي جهان

جالب است بدانيدكه در برخي از كشورهاي جهان فرهنگ كتابخواني در مترو جاي خود را بازکرده است، مثلاً در روسيه بسياري از مسافران به‌محض سوارشدن به واگن‌هاكتاب مي خوانند حتي اگر صندلي براي نشستن پيدا نكنند.

در برخي ديگر از كشور ها هم كمپين مردمي در خصوص اهدا كتاب هاي خوانده شده به صورت رايگان در مترو راه افتاده است و افراد پس از خواندن كتاب، آنها را به مترو مي برند و براي استفاده ساير مسافران آن را در قفسه هاي تعيين شده قرار مي دهند.

يكي ديگر از امكاناتي كه در برخي از متروهاي جهان براي گسترش فرهنگ كتابخواني وجود دارد دسترسي مسافران به كتابخانه هاي مجازي است. در اين طرح شهروندان به محض ورود به ايستگاه هاي مترو ، مي توانند توسط گوشي و يا تبلت هاي خود به كتابخانه هاي مجازي وصل شوندو كتابهاي الكترونيكي مورد نظر خود را بخوانند. متروي مكزيكو سيتي، نيويورك، فيلادلفيا،بخارست و مسكو از جمله متروهاي جهان هستند كه امكان دسترسي مسافران خود به كتابخانه هاي ديجيتالي را مهيا كرده اند.

** متروي تهران در اين زمينه چه كرده است؟

بحث كتابخواني در متروي تهران هم از سالها پيش مطرح بوده است؛ مثلا در سال 1385 طرح «كتاب مسافر» در اين شهر زيرزميني اجرايي شد كه طي آن كتاب هاي مختلف به صورت رايگان در اختيار مسافران قرار مي گرفت.

بعد ها نيز طرح هاي مختلف ديگري به منظور نهادينه كردن فرهنگ كتابخواني در اینناوگان حمل و نقل ريلي درون شهري اجرايي شد كه از آن ميان مي توان به طرح دورهم خوانی کتاب اشاره كرد كه با حضور هنرمندان در مناسبت هاي مختلف برگزار مي شدتا مسافران شهر زیرزمینی لذت مطالعه کتاب و کتاب خوانی را در کنار چهره‌های مطرح و مردمی تجربه کنند.

همچنین روزنامه ها و هفته نامه های مختلفی در ایستگاه های خطوط مترو برای مطالعه شهروندان وجود دارند که از آن میان می توان به روزنامه همشهری اشاره کرد.

اما باوجود اين طرح‌ها هنوز هم اقبال مسافران مترو در كشورمان به کتاب‌خوانی کم‌رنگ است. شايد بايد اقدامي جدی‌تر براي ترغيب مسافران مترو به كتاب و کتاب‌خوانی صورت گيرد.

منتظر اتفاقي جديد براي كتابخواني در مترو باشيد.

منبع: عصر ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۵۷۲۱۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میانه ظرفیت ایجاد و احداث کتابخانه مرکزی را دارد

به گزارش خبرنگار مهر، اسد بابایی مدیرکل کتابخانه های عمومی استان ظهر پنج شنبه در دیدار با محمدباقر هنربر معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان میانه با اشاره به آمار عضویت، امانت، سرانه فیزیکی و تعداد منابع کتابخانه های عمومی شهرستان میانه در سال ۱۴۰۲ افزود: شهرستان میانه ظرفیت ایجاد و احداث کتابخانه مرکزی در این شهرستان را دارد و برنامه ریزی برای ایجاد و احداث کتابخانه مرکزی در شهرستان میانه به عنوان مطالبه مردم و اعضای کتابخانه های عمومی، همکاری و تعامل همه ادارات و سازمان‌های ذیربط را می‌طلبد.

محمدباقر هنربر معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان میانه با بیان اینکه با وجود غالب شدن فضای مجازی در زندگی امروزی مردم به ویژه جوانان و نوجوانان، عملکرد خوب اداره کل کتابخانه های عمومی استان در سال‌های اخیر باعث افزایش مطالعه در کتابخانه های عمومی استان به ویژه کتابخانه های میانه و آشتی مردم با کتاب و مطالعه شده است.

محمدباقر هنربر در دیدار با اسد بابایی مدیرکل کتابخانه های عمومی استان، فراهم کردن زیرساخت‌های کتاب و کتابخوانی را سبب گرایش روزافزون مردم به مطالعه خوانده، گفت: مطالعه، فکر انسان را روشن و سطح آگاهی و فرهنگ جامعه را ارتقا می‌دهد و به تبع آن آسیب پذیری مردم نسبت به ناهنجاری‌ها و آسیب‌های اجتماعی کاهش می‌یابد لذا لازم است در کنار فراهم نمودن زیرساخت‌های فیزیکی، در زمینه فرهنگ سازی، ترغیب و تشویق به مطالعه نیز تلاش جدی صورت پذیرد.

فرماندار میانه با تقدیر و تشکر از همت نهاد کتابخانه های عمومی کشور از تبدیل کتابخانه های عمومی به عنوان پایگاه اجتماعی برای رجوع همه اقشار مردم، افزود: در دوره مدیریت کنونی کتابخانه های عمومی در سطح استان مردم استقبال بیشتری از کتابخانه های عمومی داشته و با کتاب و کتابخوانی انس بیشتری گرفته‌اند.

گفتنی است اسد بابایی مدیرکل کتابخانه های عمومی آذربایجان شرقی در سفر یک روزه خود به شهرستان میانه با کتابداران، کارکنان و اعضای کتابخانه های عمومی دیدار و گفتگو کرده و از نزدیک در جریان مسائل و مشکلات موجود قرار گرفت.

کد خبر 6088616

دیگر خبرها

  • ۳۷۰۰ هزار میلیارد تومان هزینه ۲ افتتاح نمایشی در کرمانشاه
  • نهاد کتابخانه‌های عمومی زمینه‌ساز ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی
  • مترو تهران؛ 25 سال تعهد به ایمنی
  • کتابخانه‌های سیار نیاز کتابخوانی عشایر را برطرف می‌کند
  • مسافران ایستگاه مترو میرزای شیرازی در پیچ و خم خروج از مترو + تصاویر
  • سلبریتی های مترو سوار؛ هالیوودی هایی که ممکن است آن ها را در مترو ببینید (+عکس)
  • شهرداری میانه از پیشگامان ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی است
  • میانه ظرفیت ایجاد و احداث کتابخانه مرکزی را دارد
  • تکمیل متروی گلبهار به مشهد در اولویت قرار گرفت
  • کتابخانه سیار، روشی خلاق برای ترویج کتابخوانی